Näyttelyvieraiden ”äänetön” palaute, kehon kielen kautta, teoksien äärellä kertoo, miten katsoja kokee näyttelyteokset omalla uniikilla tavallaan. Esittävän realismin siinä missä abstraktin ekspressionismin. Teosnimet johdattaa katsojan johonkin suuntaan, mutta lopullinen teoksen tunnetulkinta siirtyy kunkin omaan ”maailmaan”. Näin taide koetaan ja tuleekin kokea eri tasoilla ja eri tavoilla.

Matka taiteilijan maailmaan alkaa maalauspohjan tyhjästä pinnasta. Taiteilija hallitsee tilaa, johon luo teoksen väreistä ja muodoista. Se mitä maalauksen pinnassa tapahtuu ohjaa katsojan lopputulosta.  Teoksen elementeistä muodostunut oma uniikki tarina voi yltää jopa katsojan tunnemaailmaan.

1

 Nykyhetki veistelee ajatuksia. Tulevasta piirtyy toiveita. Kaiken kokeman jälkeen tekee mieli maalatessa jättää taakse älyn, logiikan ja tiedon etsintä. Innostus ja tieto on tärkeitä työkaluja luovuudessa MUTTA … maalaamista ei voi ohjata järjellä. 

Maalausta aloittaessa  saattaa olla vain hiljaisuus, oma salattu sisin, ihmettelyn ja etsimisen tila. Ilman sitä ei taidetta voi tehdä… ollaan hiljaa itsensä kanssa…Olennaista on tunneyhteys maalauksen edetessä ja vuoropuhelu sen kanssa. 

Idea maalaukseen voi syntyä mistä tahansa. Sen idean huomaaminen vaatii sisäistä valppautta ja läsnäoloa. Täytyy olla aistit ja huomiokyky herkkinä. Jotkut kokemukset ovat niin voimakkaita, että niistä tulee sisäisiä sielunmaisemia.

Parhaimmillaan maalatessa voi syntyä kokemus siitä, että on oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja tekee juuri sitä, mitä pitää tehdä…on olevinaan omassa ytimessä, täysin yhtä sen kanssa, kuka on ja miksi on olemassa…  – Marianne Matikka kuvat ja teksti-

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s