YHDISTYS

HELSINGIN TAIDEYHDISTYS Kannustaa jäseniä ylläpitämään taideharrastustoimintaa. Olemme  Yhdistys, joka sai alkunsa vuonna 1979 kun Helsingin Taiteilijaseura perusti harrastajajaoston nimeltään Harja, 1999 harrastajajaosto itsenäistyi Helsingin Taideyhdistykseksi. Yhdistyksen voittoa tavoittelematon toiminta perustuu vapaaehtoiseen osallistumiseen ja talkoohenkisyyteen. Toiminta painottuu yhteisnäyttelyjen järjestämiseen. Jokaisen vuoden kohokohtana on yhdistyksen suuri vuosinäyttely sekä teemanäyttelyjä erilaisissa tilanteissa ja tapahtumissa. Taide-alan luennot, intensiivikurssit, erilaiset kerhot, kritiikit, retket,  taiteilijatapaamiset ja ryhmänäyttelyt toteutuu  toimintasuunnitelman mukaisesti. Yhdistyksen vakiintunut jäsenmäärä n. 180 osoittaa halua ja tarvetta kuulua ryhmään, jossa nautitaan taiteen tuottamisesta ja halutaan kehittyä. Toiminnan tarkoituksena on edistää kuvataiteen tuntemusta ja sen tuottamista. 

Mottomme … taide kuuluu kaikille on osuva ja kuvaava sanonta ja koska Juha Okon viisaat sanat sopii yhdistyksen mottoon niin lainaan niitä tähän:  sosiaalinen media ja internet ylipäätään ovat muuttaneet asioita merkittävästi. Youtube-videolta oppii taidon perusteita sujuvasti, eikä oppimisen takia tarvitse lähteä kotoa minnekään. MUTTA satatuhatta vuotta vanhoihin innovaatioihin liittyy toinen ihmisyyteen kuuluva asia eli sosiaalisuus. Olemme – halusimme tai ei – sosiaalisia eläimiä. Yhdessä oppiminen, siis yhteisen asian luo kerääntyminen, toisiin – edes vähän – tutustuminen ovat meihin sisäänrakennettuja tarpeita. Leiritulien sammuttua ja keskuslämmityksen myötä tarvitsemme uusia ja vanhoja asioita, joiden luona voimme lämmitellä, olla yhdessä, keskustella äänettä, katsoa tähtiin”  mm/ HTY

■ SÄÄNNÖT  


■ Kunniajäsenyys… Helsingin Taideyhdistyksen hallituksen esityksestä kutsutaan kunniajäseniksi henkilö, joka on huomattavasti edistänyt ja/tai tukenut yhdistyksen toimintaa. Presidentti Tarja Halonen on kutsuttu yhdistyksen kunniajäseneksi 2003 ja visualisti Marianne Matikka 2017.

 Kannattajajäsenyys…  on tapa tukea yhdistyksen toimintaa ja osoittaa arvostusta taideharrastukselle. Tukemisesta saa iloisen mielen ja tietoisuuden siitä, että tuki turvaa osalta yhdistyksen korkeatasoisen toiminnan kuvataide kulttuurin vaalimisessa. Kannatusjäsenille suunnataan näkyvyyttä Helsingin Taideyhdistyksen verkossa ja julkaisuissa. He ovat VIP vieraina yhdistyksen tuottamissa näyttelyavajaisissa ja voivat osallistua yhdistyksen järjestämiin alan luennoille, kursseille sekä taideretkille omakustannushintaan. Yritykset, yhteisöt sekä yksityishenkilöt voivat liittyä kannattajajäseneksi. Kannattajajäsenmaksu on 35 €/vuosi. Kannatusjäsenyys ei sido mihinkään ja on lopetettavissa koska tahansa. Kannattajajäsenyyttä voi hakea  JÄSENHAKEMUS lomake tiedoilla.


HELSINGIN TAIDEYHDISTYKSEN JÄSENEKSI LIITTYMINEN  

…toteutuu hakemuksella, jonka yhdistyksen hallitus käsittelee ja tiedottaa tuloksesta hakijalle. Lisätietoja yhdistyksen toiminnasta saa puheenjohtajalta tai tiedottajalta.

Katso tästä  JÄSENHAKEMUS MALLI toimita mallin mukaiset tiedot sähköpostissa osoitteeseen matti.rekki@gmail.com tai helsingintaideyhdistys@welho.com  liitä hakemukseen muutama teoskuva.  Jäsenmaksu 35€  sisältää liittymismaksun.  

JÄSENMAKSU  2019 maksusta ei toimiteta erillistä laskua. Jäsenmaksun 35€ eräpäivä on 28.2. Maksettaessa käytetään henkilökohtaista HTYviitekoodia. Maksuasiatiedustelut Pirjo Källi pirjo.kalli@pirca.fi puh 040 5481933. Jäsenkortti toimitetaan postitse uusille jäsenille. 

HELSINGIN TAIDEYHDISTYS YHTEYSTIEDOT

■  Y-tunnus 1581138-3

■  Postiosoite  Keinutie 6 C 18 00940 Helsinki  

■  Tilinumero  OP Pankki FI96 5723 0220 0022 37 

■ S-posti helsingintaideyhdistys@welho.com 

■ Kotisivu   www.helsingintaideyhdistys.wordpress.com

■  Puheenjohtaja Matti Rekki p.0503619517 matti.rekki(at)gmail.com
■  Varapuheenjohtaja Eeva Sjöberg  p 0400603003 eeva.sjoberg(at)elisanet.fi 
■  Kokoussihteeri Auli Rantala  p 0505718966 auli.rantala(at)gmail.com

■  Maksuliikenne, jäsenrekisteri ja näyttelyjärjestelyt  Pirjo Källi p 040 548 1933   pirjo.kalli@pirca.fi 

■  Verkkotoimitus ja tiedottaminen Marianne Matikka p 041 523 2087 marianne.matikka@gmail.com  

■  Muut hallitusjäsenet : Cecilia Rosenlew  p. 0405893436 cecci.rosenlew(at)gmail.com  ■  Tuula Alho  p 0440554165  alho.tuula109(at)gmail.com ■ Helena Wahala helena.wahala(at)gmail.com ■ Hilkka Örn hilkkak.orn(at)gmail.com  050-524 3046 ■ Marianne Matikka 041-5232087 marianne.matikka(at)gmail.com ■ Pirjo Källi pirjo.kalli(at)pirca.fi 040-548 1933

HELSINGIN TAIDEYHDISTYKSEN TOIMINTATIETO TIIVISTELMÄNÄ ■  Jäsentiedotteita toimitetaan sähköpostina verkkoyhteyden omaaville, muille postissa.  Tiedote ilmestyy maalis-, kesä-, syys-, ja joulukuussa ■ Henkilökohtaiset ilmoitukset yhdistyksen verkkotoimitukseen tai puh 0415232087 ■ Studiossa esittelemme jäsentaiteilijoita, varaa esittelyaika ja toimita 6 teoskuvaa ja kertomus  taide urastasi sähköpostissa verkkotoimitukseen osallistumisen maksu 5€ (verkko näkyvyys 2-3vko) wordpress ja FB sivuilla  ■ Kotisivulla löytyy päivitetyt toimintatiedot, säännöt, ohjeistukset ja ilmoittautumistiedot sekä alan ilmoituksia. ■ Näyttely-, retki-, kurssi-, luento ja kokousohjelmat toteutuu toimintasuunnitelman mukaisesti.  ■

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

 
Kimpassa onnistumisen ominaisuus on herkkä luonne, vakaat mielipiteet mutta myös kyky omaksua uusia näkökulmia. Yhdistys toimii tapahtumille varatuissa paikoissa kuten teemanäyttelyt gallerioissa, vuosinäyttelyt kulttuurikeskuksissa, esitelmät luentosaleissa, maalausryhmät kurssikeskuksissa, ekskursiot museoissa, tapaamiset kirjastoiden työtiloissa jne. Pienryhmien kimppanäyttelyt on myös alue joka saa yhdistyksen järjestelytuen. Omavalintaiset osallistumiset yhdistyksen tuottamiin tapahtumiin on suosittuja, koska moni kokee esim. esilletulon näyttelyissä ryhmässä sopivaksi. Nettiverkosto on tiivis ja toimiva. Verkkotoimitus ylläpitää FB ja WordPress sivustoja, jäsenten ilmoituksilla sekä vinkeillä taidemaailman tapahtumiin. Tavoitamme helposti 500 kontaktia tai klikkausta vuorokaudessa, pysähdyttävällä ilmoituksella. Talkoohenkisyys on valttimme. Yhdistyksen jäsenistö koostuu työuralla toimivista ja taidesuuntautuneista senioreista. Moni taiteilijajäsen esim. arkkitehti, graafikko, opettaja, ekonomisti tai visualisti, on vapaaehtoisella toiminnalla jakanut ideoinnin ja ammattiosaamisen yhdistyksen hyväksi. Passiivinen siinä missä aktiivinenkin jäsenyys on kuitenkin yhdistystoimintaa kantava voima. Tärkeintä on voida ylläpitää jäsenistön taidesuuntautumista. Sillä onhan tavoitteemme yhdessä vaalia visuaalista kulttuuria. Jos olet kiinnostunut katso lisää sivulta YHDISTYS -Marianne Matikka-

 

. Tällä palstalla on helppo harjoitella sosiaalisen median käyttöä. ■ Ideoita ja toimenpide ehdotuksia yhdistystoimintaan voi osoittaa hallituksen jäsenille joiden yhteystiedot löytyy yhdistys sivulta.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: