AJANKOHTAISTA

hty väli kATELJEE/STUDIO JA KUUKAUDEN NIMI sivuilla esittelemme ”taidetarinoita” jäsenistämme. Voit hakea 2019 esittelyaikaa ”taidetarinallesi” lähetä vapaamuotoinen ”kuvitettu” hakemus sähköposti viestinä. Hakemukset käsitellään ja ajat jaetaan saapumis järjestyksessä 1 kk jaksoihin. Hakijalle vahvistetaan s-postitse ohjeistus, ajankohta, aineistopäivä ja maksun 5€ eräpäivä.  Toimita hakemus verkkotoimitukseen     JÄSENET SIVULLA ilmenee ne jäsenet, jotka antaneet siihen lupansa. Tämä syystä että yhdistys tarvitsee jäsenen luvan sijoittaakseen hänen nimensä ja mahdollisen linkin verkkosivulle. Lista täydentyy ilmoituksien mukaan. Yhdistys ei  julkaise jäsenten osoite tai yhteystietoja. Tämä lisää huomattavasti verkkonäkyvyyttä ja jäsen saa tulla esille omalla uniikilla tavalla.   Toimita ilmoituksesi tähän yhdistyksen s-postiin

hty väli p

HELSINGIN TAIDEYHDISTYS TAPAHTUMIA

 

hty väli

HTY jou

… Yhdistyksen joulutunnelmaan, virittäydytään Kaapelin Käämi Tallberginkatu 1 D kellaritason luentotiloissa.  Leppoisaa yhdessäoloa puheen ja ehkä laulun parissa. Taiteelliset nyyttikestit toteutuu 10.12. klo 17-19. Tarjolla on siis ”nyyttäri” tuomiset … tyyliin tuo tullessa syötävää niin voit nauttia kimppa valikoiman erilaisia herkkuja. Yhdistys huolehtii juomapuolen ja tilajärjestelyn. 

hty väli

ENNAKKOTIETOA 2020 HTY TOIMINNASTA

 Tarkat ohjeistukset julkaistaan lähempään ajankohtaan tällä sivulla

 

ATSKI

Ilmoittaudu johdantointroon 2.-15.12   eeva.sjoberg@elisanet.fi

HELSINGIN TAIDEYHDISTYS RYHMÄLLE max 30 henkilölle on varattu näyttelyintro Ateneumin taidemuseoon 8.1.2020 klo 16. – 16.30. Maailmalta löysin itseni – Helene Schjerfbeck sekä Taiteilijoiden Ruovesi -näyttelyihin.  Intro alkaa museon sisäpihalta. Yhdistys tarjoaa esittelyn, sisäänpääsystä jokainen huolehtii itse (15 €/h muuten 17 €  ja museokortti).   Helene Schjerfbeck opetti Ateneumissa olleessa Suomen Taideyhdistyksen piirustuskoulussa 1890-luvun lopulla. Hän toimi opetustyönsä ohella mentorina useille uraansa aloitteleville maalareille, jotka tekivät myöhemmin näyttävän taiteilijanuran. Oppilaat arvostivat hänen tapaansa opettaa – katsomaan tarkasti, kuvaamaan rytmiä ja liikettä sekä havaitsemaan valöörien väliset erot. 

hty väli

hty-kurssi1

hty väli

 

hty kritiikki

hty väli

keltaisen kosketus

Muutama vinkki ja starttimoottori tulevan teemanäyttelyn työstöön.  Tyyliin… etsivälle aineksia … Kun lapsi piirtää auringon, niin minkä värinen se on? – juu Keltainen. Kun Sinituuli Viljanen kirjoitti Pippa Pippuri satusarjaa, niin minkä värisen mekon hän kuvaili Pipalle? – juu Keltaisen. ”pippurinen tyttö, joka kiukustuttuaan matkustaa  jalan polkaisulla satumaahan keltaisessa mekossaan”. Kun Maija Meikäläinen kommentoi bloggaajan värivillitystä, niin mistä väristä oli kyse – juu Keltaisesta. Hänestä ”Rakkaus on keltainen kiehtovan aamukasteisen ruusun kaltainen, terälehtien havina hellästi herättää, tunne on sanaton, ihana, vastustamaton” 

HTY / Pirjo Källin ennakkoinfo teemanäyttelyyn 28.3.-24.4.2020…. Rymänäyttelyissä on hyvä olla joku yhteinen nimittäjä, muuten ripustuksesta tulee sekava. Yhdistyksen näyttelyyn galleria 4kuudessa yhtenäisyyttä haetaan värin kautta. Näyttelyn, teema/nimi on …keltaisen kosketus. Väriä voi lähestyä esimerkiksi tutkimalla keltaisen symboliikkaa, psykologista vaikutusta, merkitystä eri yhteyksissä ja omaa kokemusta ja tunteita. Yleisesti keltaista pidetään valon, positiivisuuden, älyn, avoimuuden, uteliaisuuden ja optimismin värinä. Näyttelyyn voi tarjota max kaksi työtä. Laskennallinen ripustuspinta-ala per taiteilija on n. 1 m2, joten töiden yhteenlaskettu ripustuspinta-ala tulisi max olla n. 1m2. Pinta-ala lasketaan sivu x sivu, lisättynä töiden väliin tulevalla tilalla, eli työn kokoon lisätään 10 cm esim. jos työsi on 50x 60 niin pinta-ala lasketaan 0,60 x 0,70=0,42 m2. Jos laskeminen askarruttaa, kysy rohkeasti 040 548 1933 tai pirjo.kalli@pirca.fi 

hty väli

KAAPELI

Helsingin Taideyhdistyksen vuosinäyttelyn foorumi on perinteisesti Kaapelitehdas. Joka on Suomen suurin kulttuurikeskus. Sielä toimii muun muassa kolme museota, ravintola, gallerioita, radiokanavia, taidekouluja, tanssiteattereita sekä lukuisia kuvataiteilijoita, yhtyeitä, yhdistyksiä ja yrityksiä. Lyhytaikaisesti vuokrattavissa halleissa järjestetään konsertteja, näyttelyitä, messuja ja festivaaleja. Kaapelitehdas on päivittäin noin 900 ihmisen työpaikka, ja tiloissa vierailee vuosittain yli 500 000 ihmistä. 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s