KUUKAUDEN NIMI VALIKOITUU HELSINGIN TAIDEYHDISTYS JÄSENISTÖSTÄ ja hänet esittelee yhdistyksen tiedottaja

Klassisen kauneuden miellyttävyys ja harmonia avautuu tämän taiteilijan teoksissa. Estetiikka, sommittelu ja kädentaito on hänen vahvuutensa. Vahva tunne on läsnä hänen teoksissa, niihin tutustumisessa on kyse aktiivisesta kohtaamisesta ja kokemisesta. Liisi liittää taitavasti muodon värin ja rytmin teoksen keskeiseksi sisällöksi. Näyttää siltä, että hänen taiteessa mielekkyys löytyy elämästä arjen keskellä. Huikean hieno väripaletti on hänelle ominaista. Hänelle taide näyttää olevan kiteytymistä hedelmälliseen mielikuvituksen tilaan. Hänen intuitiivinen työskentelytapa antaa teoksiin visuaalisen rentouden. Nautinnollisia hetkiä tämän taitajan kera… olkaa hyvä

Liisi Myllykangas

 

Metsä LM

Minäkö taiteilija? Matkan varrella moniin harrastuksiini ja taitoihini on liittynyt estetiikan, sommittelun ja käden taitojen yhdistyminen. Lapsesta lähtien mm. suunnittelin ja tein itse kaikki vaatteeni vuosikymmeniä. Maalaamiseen innostuin akvarelleilla 80–90-lukujen vaihteessa. Akvarellit koin siinä vaiheessa läheiseksi ilmaisumuodoksi niiden tekniikan vuoksi, sillä ne vaativat nopeutta eikä niitä voi muuttaa tai työstää pitkään. Myös akvarellien jälki ja keveys miellytti. Maalasin useampia vuosia ja pidimme ryhmän kanssa yhteisnäyttelyjä.

ISOT puut LM

Pitkän työntäyteisen tauon ja ruuhkavuosien jälkeen jatkoin säännöllisesti akvarellien maalausta vuodesta 2010 alkaen. Tällöin aloitin taas uudelleen opiskelun erilaisilla kursseilla. Joitakin vuosia sitten osallistuin maalauksellisen grafiikan kurssille ja se on vienyt toistaiseksi mukanaan.

Puut LM

Viime vuodet olen työstänyt lähes yksinomaan maalauksellista grafiikkaa. Teokset ovat monotypioita, jokainen teos on uniikki, ja toista täysin samanlaista ei tällä tekniikalla voikaan painaa. Teokset luodaan laatalle, missä itse käytän lähinnä telaa ja palettiveistä. Laatta vedostetaan prässin läpi taiteilijalaatuiselle painopaperille ja väreinä käytän vesiliukoisia painovärejä. Laattoina voi käyttää eri materiaaleja, muovia, terästä ja jopa kartonkia. Itse olen mieltynyt PVC-muovilaattaan.

THE KIVI LM

Teen mielelläni samasta aiheesta sarjoja eli varioiden useampia teoksia. Näin jotkut työt ovat paljon toistensa kaltaisia, kuitenkin erilaisia. Toisinaan saatan käyttää lisänä myös tussia, vahaliitua tai joskus jopa ompeleita.

Gardening LM

Aiheet tai oikeastaan kuvat, jotka myöhemmin toteutan, saattavat nousta mieleeni iltamyöhällä tai aamulla. Toteutus ei kuitenkaan välttämättä vastaa suoraan mielessäni ollutta kuvaa. En tee luonnoksia ja harvemmin käytän kuvaa maalauksen lähtökohtana. Aiheet voivat olla hyvinkin erilaisia, tosin luonto eri muodoissa usein näkyy töissäni.

Mikäon LM

Maalauksellisessa grafiikassa kuten akvarelleissakin minua kiinnostaa teosten spontaani toteuttaminen. Työstän teoksia varsin intuitiivisesti ilman tarkkaa suunnitelmaa. Teos elää usein luontivaiheessa ja voi saada aivan eri muodon kuin mitä alun perin ajattelin. Jokin väri tai muoto johtaa toiseen ja se puolestaan toiseen. Usein inspiraationa ovat olleet värit tai muodot, ja kuva on hahmottunut hyvin spontaanisti. Olen sinisen värinen ihminen ja se myös näkyy teoksissani. Kaiken kaikkiaan väriskaalani on pikemmin kalpea ja harmoninen kuin räiskyvä. Mutta joskus saatan ottaa jonkin ”einiinomanvärin” ja maalata sillä teoksen.

Tämä päivä LM

Omistin suomenhevosratsun, Pertin, kymmenen vuotta, mutta jouduin siitä luopumaan pian pari vuotta sitten. Hevosen hoito, ratsastaminen ja läheisyys toivat paljon mielihyvää. Saman mielihyvän saatan usein tavoittaa kun olen saanut aikaiseksi maalauksen. Taiteen maailmassa ei putoa yhtä korkealta kuin hevosen selästä ja kolhutkin ovat pienempiä 

 

liisi.myllykangas@hotmail.com +358466004555 Instagram @liisimyllykangas