Koen tämän mielenkiintoisen taiteilijan teoksissa voimakkaan illuusion. Hän on monipuolinen ja kokeellinen. Hätkähdyttävän hallitusti häneltä syntyy teos toisensa jälkeen. Hän puhuttelee katsojaa värikkäästi. Hänen teoksista voi löytyä myös ripaus draamaa. Hän liittää taitavasti muodon värin ja rytmin teoksen sisällöksi. Jokainen elementti tuntuu liittyvän toiseen. Hänen prosessissa sattuma on kuin vapauden mahdollisuus ja samalla haaste herkkyydelle. Löydän hänen teoksista suunnittelemattomia pintoja ja tiloja, jotka johtavat luovuuden juurille. Näen myös, että hänen työskentelyssä intuitiolla on iso merkitys. Hänen ei tarvitse selitellä teoksiaan… sillä ne todella puhuu puolestaan.  Yhden teoksen nostan esimerkkinä esiin, se on nimeltään ”Suomi 100 v”… sen äärellä valtava tunnevyöry huipentuu siihen, että katsojalta katoaa aikakäsite ja kaikki on ikään kuin mahdollista. Minusta se teos on malliesimerkki kuvan voimaan. Marianne Matikka HTY tiedottaja esittelee kuukauden nimen olkaa hyvä…

SIRKKA HELASUO

Piirtänyt olen aina. Maalaamaan aloin 90-luvulla. Ensin akvarelleilla, sittemmin värit vaihtuivat öljy- ja akryyliväreihin. Oppia hain monenlaisilta kuvataidekursseilta ja jatkan näin edelleen.

Aikaisemmin maalasin realistisia kuvia, nyttemmin ovat muuttuneet aika abstrakteiksi. Aiheet tulevat useimmiten luonnosta. Käytän ideoinnin apuna monasti kuvia, joko omia ottamiani tai vaikkapa sanomalehdestä voi löytyä sopiva aihe.

Koen abstraktin maalauksen haasteelliseksi, jopa vaikeaksi ja usein työ valmistuu vasta monen yrityksen ja erehdyksen kautta.

Useimmat työni olen maalannut öljyväreillä. Öljyvärin huonopuoli on, että se kuivuu hitaasti, mutta paraspuoli on se, että värisävy kuivumisen jälkeenkin on sama kuin tuoreena.

Joskus tulee tarve maalata jotain näköisempää. Tässä pari esimerkkiä niistä.

… Suomi 100 vuotta

Helsingin taideyhdistykseen vuosinäyttelyssä 2008 olin jo mukana. Näyttely oli silloin Sanoma-talossa. Lisää töitäni näet osoitteessa: www. sirkkahelasuo.net