KUUKAUDEN TAIDEPERSOONA

Visuaalisessa taiteessa on kolme oleellista tekijää: taiteilija, itse teos ja katsoja.  Taide koukuttaa. Antaa luvan temmeltää visuaalisella leikkikentällä. Nauttia teoksista, jossa väri pyörtelee, myrskyää, pisaroi ja savuaa… Esittelyn tuottaa visualisti Marianne Matikka….

Hänen teoksissa on vahvasti läsnä tunnelmia ihmisten sisäisistä maailmoista. Visualisuus näyttää olevan hänen elämän keskiössä, ei mikään päälle liimattu palanen vaan tapa elää. Hänen taide syntyy herkkyydestä ja joskus ehkä jopa rikkinäisyyden äärellä. Uteliaisuus on hänen taiteen työkalu. Työt virittävät katsojan hienovaraisille taajuuksille. Asioiden piilossa oleva kauneus löytyy näissä teoksissa.

EEVA LINDHOLM

Kuvallinen ilmaisu, erityisesti maalaaminen on aina ollut sydäntäni lähellä. Se on ollut lapsesta saakka tärkeää ja yksi keinoni jäsentää maailmaa. Jossain nuoruuden vaiheessa kuvaamataidon tunnit olivat ainoa syy mennä kouluun, henkireikä oudossa maailmassa. Haaveilin jo silloin kuvataiteilijan ammatista sillä kuvataiteilijahan tulkitsee maailman kokemusta kuvan kielellä.

Aikuisiällä olen maalannut aina, kun se on ollut mahdollista, vuoden silloin, toisen tällöin. Maalaamisen palo ja usko taiteen voimaan ovat kulkeneet mukanani uskollisesti. Elämä on kuljettanut välillä muihin, tärkeisiin suuntiin. Vihdoin, monenlaisten polkujen ja  taideopintojen kautta, päädyin Alfa-Art taideoppilaitokseen ja valmistuin sieltä kuvataiteilijaksi kymmenen vuotta sitten. Nuoruuden haaveeni toteutui viimein.

Olen saanut kouluttautua myös tunnetaideterapeutiksi sekä Vedic Art opettajaksi. Tarvittaessa opetan Vedic Artia ja pidän tunnemaalauspäiviä ryhmille tai yksityisesti. On ollut antoisaa seurata, miten luovuus löytyy näillä menetelmillä. Jotain herää kun työ saa viedä tekijäänsä, kun voi keskittyä hetkeen ja päästää irti. Jokaisessa meissä on luomisen kyky ja taito, se pitää vain herättää.

Teoksen luominen on matka, jonka idea laittaa liikkeelle. Impulssit maalauksiini löytyvät hiljaisuudesta, luonnosta ja omista muistoista. Meren aalto tai vaaleanpunainen pilven kuvajainen vesilätäkössä, joutsenen laulu yössä, lapsen nauravat silmät… Idea on houkutin saada minut työn ääreen ja värit, tilat ja muodot johdattelevat työskentelyäni. Mahdollisuuksia on rajattomasti, valinta on toisinaan vaikeaa ja suunnasta voi erehtyä monta kertaa. Maalausprosessi on etsimistä ja löytämistä, rohkeutta tehdä arvaamattomia muutoksia, rohkeutta hypätä tuntemattomaan, mokata ja selviytyä.

Maalaan tällä hetkellä enimmäkseen abstrakteja teoksia, joissa voi havaita maiseman tai hahmoja. Kaikelle ei ole sanoja ja maalauksillani voin ilmaista sanatonta.. Ne ovat silta näkyvän ja näkymättömän, sisäisen ja ulkoisen maailman välillä. Niitä voisi nimittää sielunmaisemiksi. Toivon että katsoja löytää niistä jotain omaa sisintään puhuttelevaa.

Yksi taidemaalarin työn iloista on siinä että koskaan ei ole valmis. Aina löytyy uusia näkökulmia ja kiinnostuksen kohteita, halua kokeilla erilaisia materiaaleja ja tekniikoita. Vaihtoehtoja on kuin karkkikaupassa, pitäisi vain tehdä valintoja. Juuri nyt tuntuu että jotain uutta on syntymässä. Saa nähdä mitä tapahtuu, kun syksy etenee ja talvi kietoo rauhaansa, mielenkiinnolla odotan. Toivotan iloa ja väriä kaikille … Eeva Lindholm

TIEDUSTELUT eeva.lindholm@gmail.com