TAIDEPERSOONA

Helsingin Taideyhdistys esittelee tällä sivulla valikoidusti jäsentaiteilijoita . Esittelijä on yhdistyksen tiedottaja. Taidepersoonan tarina, on taidepolun pysäkkipaikka. Tällä pysäkillä esitellään osaamista, taiteen taituruutta ja vahvaa otetta tekemiseen.  Tulkittuna kirjoittajan analysoivalla kuvalukutaidolla…vuorossa mielenkiintoinen taitaja Antti Heikkilä

Luovuus on läsnä tämän taiteilija/tatuoijan työssä. Kuulostaa siltä, että hänelle jokainen haaste on mahdollisuus ja rima on korkealla. Hän tarjoaa asiakkaalle pelkkää parasta. Työhönsä intohimoisesti suhtautuvalle, kokemus on tuonut mukanaan tekemisen varmuutta. Opin tie ei kuitenkaan ole hänelle tullut päätökseen. Ansioituminen edellyttää jatkuvaa kykyä kehittyä. Taiteilijuus on hänessä läsnä… selkeä oma linja ja itsensä alttiiksi asettaminen tuntuvat luontaiselta tavalta olla taiteessa. Maalaukset käsittelevät haaveilemisen teemaa. Aiheet kutsuvat katsojan mystisen mielenkiintoiseen seikkailuun. Väri/valo/varjo -kontrastit korostavat näkymien tunnelmaa.

ANTTI HEIKKILÄ

Taidetarinani alkoi jo lapsuudessa, Savonlinnassa. Olen aina mielelläni piirtänyt ja maalannut, eikä se ole koskaan menettänyt taikaansa. Tärkeä rooli oli mökkimatkan varrella sijainneella taidekeskus Retretillä, jossa pääsin usein pysähtymään eri taiteilijoiden teosten äärelle. Ne tekivät tietysti lähtemättömän vaikutuksen.

Myöhemmin lukiessani kaupallista alaa Mikkelissä, sain kuulla paikallisen tatuointistudion etsivän väkeä. Ajattelin, että siinäpä olisi työ, jossa pääsisi edes jollain tavalla tekemään kuvia. Sovin tapaamisen, otin piirustukset kainaloon ja kävin näyttämässä niitä tatuointistudiolla. Pääsin oppipojaksi ja opiskelut jäivät saman tien. Olen tehnyt tatuointeja työkseni yli 12 vuotta, suurimman osanTöölössä Old 7 Tattoossa, jonka perustin yhdessä kollegani kanssa 2015.

Tatuointityöskentelyssäni käytin siirtokuvia, kuten alalla tyypillisesti tehdään. Varsinainen piirustustaito ei kuitenkaan kummemmin kehittynyt ja se turhautti minua. Vuonna 2018 ilmoittauduin pienen taidekoulun, Ateljee Espoon, kursseille. Siellä sain klassisen kuvataiteen opetusta mm. elävän mallin piirtämiseen, öljyvärimaalaamiseen, kuvanveistoon ja maisemamaalaamiseen. Käytyäni kursseilla usean vuoden ajan säännöllisesti, jätin työssäni siirtokuvien käytön pois ja aloin työskentelemään vapaalla kädellä, piirtäen tatuointimallin suoraan asiakkaan iholle ennen tatuoimista. Koin tämän vapauttavaksi, kun en ollut enää riippuvainen valokuvan kopioimisesta tai valmiin mallin toisintamisesta.

Ateljee Espoon lisäksi suoritin avoimessa yliopistossa kuvataiteen perusopinnot Kaapelitehtaalla, sekä aineopinnot Lohjalla Kanneljärven Opistolla. Näissä opinnoissa taiteellisen ajattelun kurssi sekä grafiikan kurssi muodostuivat keskeisiksi. Taiteellisen ajattelun kurssilla rohkaistuin siirtymään esittävästä kuvasta kohti abstraktia ilmaisua.

Grafiikan kurssilla puolestaan tutustuin eri menetelmiin, mutta kuivaneula ja monotypia tuntuivat omimmilta niiden välittömyyden vuoksi. Näiden tekniikoiden kanssa olen vielä aivan alkutaipaleella. Opiskelin avoimessa yliopistossa myös estetiikan perusopinnot ja taidehistorian tieteenalaopinnot. Suoritin lisäksi Omniassa Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinnon. Tulevaisuudessa tarkoitukseni on lopultakin valmistua kaupalliselta alalta, mikäli pääsen tämän kevään yhteishaussa kauppikseen. 

Työskentelytavakseni näyttää muodostuvan 10–20 teoksen sarjat. Tavoitteenani on saada kukin sarja valmistuttuaan esille näyttelyyn ja sen jälkeen siirtyä seuraavaan sarjaan. Teosmyynti ei ole minulle lainkaan tärkeää, vaan uuden löytäminen, kiinnostavat tekniikat ja uteliaisuuden seuraaminen. Koen, että etsin oman ilmaisuni eri muotoja ja nautin matkasta.

Instagram taidetili: https://www.instagram.com/

@_anttihei_

Instagram työtili: https://www.instagram.com/

@hanttitattoo