MATERIAALIT

Helsingin Taideyhdistyksen jäsenet hyödyntävät erilaisia materiaaleja teoksissaan. Mikäli sinä saat metallin taipumaan käsissäsi tai puun säilyttämään muotonsa, jaa vinkkisi meille kaikkien iloksi.

Monotypia on taidegrafiikan muoto, jossa laatalle tai lasilevylle maalatusta tai telatusta kuvasta saadaan painettua ainoastaan yksi ainutkertainen vedos. Tummapohjaisella menetelmällä saadaan aikaan kuva telaamalla väripinta suoraan laatalle, ja poistamalla siitä ylimääräinen väri esimerkiksi rättiä, sivellintä tai puutikkua avuksi käyttäen. Vaaleapohjaisella menetelmällä kuva maalataan suoraan laatalle. Molemmat menetelmät vedostetaan prässillä.

Siveltimien huolto ennen liuotin puhdistusprosessia käytetyt siveltimet pidetään ruokaöljyssä, jolloin ne säilyttävät laadukkaat ominaisuutensa pidempään.

Materiaalit … Parasta maalaamisessa taiteilijalle voi olla se hetki kun värit ja elementit vain loksahtavan kohdilleen. Kuvallinen ilmaisu vaatii aikaa, eikä se onnistu nappia painamalla. Hyvin, hyvin tärkeä elementti taiteen tuottamisessa on materiaalivalinnat. Useat löytävät sen oikean kokeilemalla ja monet luottavat taiteilijatarvike asiantuntijan neuvoihin.

%d bloggaajaa tykkää tästä: