FOORUMI

JÄSENTAITEILIJA PIRJO KÄLLIN KIRJE kollegoille aiheesta HTY vuosinäyttely 2021

Hei…Taas kerran on ohi yhdistyksen mielenkiintoinen vuosinäyttely.  Kiitos kaikille mukanaolleille ja eri tehtävissä auttaneille. Keskiverto kävijämäärä on ollut n. 60, viimeisenä sunnuntaina yli 90 (jäsenet ei mukana).  Minusta ihan hyvä kävijämäärä.  Tietojeni mukaan neljä teosta myytiin, mikä on vähän vähemmän kuin yleensä, jolloin 5-8.  Olisiko koronavarovaisuutta.

Sunnuntaina oli pieni ”hässäkkä”, kun erään taiteilijan työ hävisi.  Ensimmäinen varkaus vuosiin, tai en tiedä onko koskaan ennen varastettu.  Toivoin ja uskoin, että kyseessä on joku väärinkäsitys.  Onneksi olin oikeassa. Ennen kuin ehdin hälyttää FBI:n kuulin, että tosiaankin kyseessä oli väärinkäsitys, jossa jonkun kaveri nouti taulun, ja otti epähuomiossa väärän.  Onneksi oli näin, olisi ollut tosi kurjaa ajatella, että pitää pelätä varkaita.

Jokaisella on aina oma mielipide asioista, niin tietenkin tämän näyttelyn eri ominaisuuksista.  Hyvä niin. Kommentit huomioidaan huolellisesti ja otetaan opiksi, jos katsotaan tarpeelliseksi.  Erilainen kritiikki on kaikessa toiminnassa tarpeen.  Saatu kritiikki oli positiivista, vaikka jotkut kävijät olivat joistakin asioista erimieltä. Näyttelyasioihin palaamme pian uudestaan.  Silloin info koskee marraskuussa olevaa galleria 4kuuden näyttelyä. Aurinkoista syksyä kaikille. -Pirjo Källi-

HTY jäsenkirjeessä 12082021
HTY FB 8/2021
HTY FB 8/2021

Helsinki Biennaali

on kahden vuoden välein toistuva kansainvälinen kuvataidetapahtuma, joka tuo korkeatasoisen nykytaiteen merelliseen Helsinkiin. Ensimmäinen biennaali järjestetään ainutlaatuisessa ympäristössä, Vallisaaressa 12.6.–26.9.2021. Se esittelee 40 kuvataiteen huippua sekä Suomesta että maailmalta. Taidetta voi löytää niin vanhan tykkitien varrelta kuin ruutikellareista ja tyhjilleen jääneistä asuinrakennuksistakin. Nähdään taiteen aarresaaressa! Ensimmäisen biennaalin nimi, Sama meri, muistuttaa siitä, että kaikki on yhteydessä kaikkeen ja siksi toisistaan riippuvaista. Tämä on tullut entistä näkyvämmiksi meneillään olevan ympäristökriisin ja koronapandemian myötä.

LUE LISÄÄ https://helsinkibiennaali.fi/

Helsinki Satellite Reef Biennaaliin taideteos on luotu yhdessä kaupunkilaisten kanssa. Teosta varten on virkattu koralleja, jotka kootaan yhteiseksi taideteokseksi. Virkatut korallit on nimetty koska taiteilijat Margaret ja Christine Wertheim pitää tärkeänä, että teokseen osallistunut saa nimensä näkyviin heidän valmiin taideteoksen yhteyteen.

KATSO KOOSTE AIHEESTA