STUDIO

Helsingin taideyhdistys esittelee tässä osiossa jäsentaiteilijoiden toteutumia taiteen saralla. Nyt saamme sukeltaa päätöstyön saloihin… olkaa hyvä
Kuvataiteen päätöstyö Helsingin Taiteilijaseuran kuvataidekoulu järjestää aikuisille suunnattua kuvataiteen perusopetusta. Koulutus kestää yhteensä 4 lukuvuotta ja noudattaa vuodesta toiseen etenevää opetussuunnitelmaa. Opiskelija sitoutuu kolmen ja puolen lukuvuoden ajan osallistumaan viikoittaiseen opetukseen. Neljäntenä opintovuotena toteutetaan itsenäisesti kuvataiteen päätöstyö. Opiskelijoita kannustetaan välineiden, materiaalien ja ilmaisun keinojen kokeilemiseen sekä niiden luovaan soveltamiseen. Uudet teknologiat ja mediaympäristöt ovat sekä tutkittavia ilmiöitä että kuvallisen tuottamisen välineitä. Seija Koiso-Kanttila on suorittanut tämän taiteen perusopetuksen.

 Mielenmaiseman tehdasasetukset SEIJA KOISO – KANTTILA

Johdanto Kysymys kuka minä olen, ei rajoitu teini-ikään. Elämänkaaripsykologit näkevät toisiaan seuraavilla seitsenvuotisjaksoilla kaarien vastaavissa kohdissa samankaltaisuutta, joissa tietyt asiat, usein hiukan eri muodoissa ja eri syistä, nousevat esiin. Fyysinen perimä antaa yksilölle rajat, joiden puitteissa ympäristö voi sitä muokata. Muutama vuosi-kymmen sitten ajateltiin geenien dominoivan kaikessa sattuman-varaisuudessaan yksilöiden elämää ja tulevaisuutta.

 

Aiheen etsintä ja määrittely Oman päätöstyöni liikkeelle laittava hetki oli kaaosmainen kesä 2014, jolloin menetin parissa kuukaudessa äitini ja monta läheistä yht´äkkiä ympäriltäni. Surua riitti. Eihän kukaan voi kerralla kuitenkaan surra niin paljon. Se täytyy tehdä tipoittain, pala kerrallaan – kuin norsun syöminen. Se, mitä aluksi halusin lopputyössäni käsitellä, oli kuolema. Ilmeisesti surun kanssa eläminen sai kuitenkin aikaan sen, että oli pakko kääntyä, katsoa taaksepäin ja lähtöruutuun. Ei siis kuolemaan vaan elämään. Minun omistamaani elämään. Sen alkuun. Niihin sosiokulttuurisiin ja yhteiskunnallisiin lähtökohtiin, joissa se tapahtui.

LUE JA KATSO TÄSTÄ SEIJAN PÄÄTÖSTYÖ

Päätöstyöportfolio 2018 Helsingin Taiteilijaseuran kuvataidekoulu Aikuisten taiteen perusopetuksen visuaalisten taiteiden kuvataiteen yleinen oppimäärä

 

 

 

 

 

 Tätä studiosivua ylläpitää Helsingin Taideyhdistyksen tiedottaja Marianne Matikka

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: