STUDIOSSA esittelemme ”taidetarinoita” jäsenistämme. Haku 2019 studioaikaan Marianne Matikka

Verkkomaailma luo mahdollisuuden vierailla taidenäyttelyissä ja olla läsnä, milloin vain ilman aika ja maantieteellisiä rajoitteita. Verkon taidevierailuissa on havaittavissa aktiivisuuden malleja ja monimuotoisia taitajia. Teokset peilaa, tekijän itsensä sisäistä voimaa, energiaa, rauhaa tai tunteen, mutta lopullinen tunnetulkinta siirtyy kunkin katsojan omaan ”maailmaan”. Taide koetaan eri tasoilla ja eri tavoilla. 

hty väli s

 … Matka taiteilijan maailmaan alkaa maalauspohjan tyhjästä pinnasta. Taiteilija hallitsee tilaa, johon luo teoksen väreistä ja muodoista. Se mitä maalauksen pinnassa tapahtuu ohjaa katsojan lopputulosta. Teoksen elementeistä muodostunut oma uniikki tarina voi yltää jopa katsojan tunnemaailmaan. Nyt tarjoamme teille arvoisat katsojat pienen kurkistuksen taiteilijajäsenemme taidepolulle.  -mm-

 

MATTI REKKI 

 

” Siinä sielu on sen miehen . . .” Tunnistan itseni tuosta Juha Vainion laulusta ”Albatrossi ”.  Haluaisin lentää korkealle ja kauas, vaan voimat ja taito eivät riitä. Siitä huolimatta ponnistelen eteenpäin.
Valmistuttuani opettajaksi, vähän yli kaksikymppisenä, ajattelin piirtää kuvasarjan historian merkkihenkilöistä. Tein vain tuon ensimmäisen, ja luokan taululle vuosittain Aleksis Kiven muotokuvan. Dûrerin piirros ja hevoskuva tussilla syntyivät vielä samoihin aikoihin, mutta sitten tulivat muut kiireet ja elämän painopisteet muuttuivat.

Nyt eläkkeellä ollessani olen taas varovaisesti palannut noille alkulähteille visuaalisen ilmaisun pariin. Etenen kuvan kautta. Sieluni silmillä näen mihin pyrin ja lopullinen työ valmistuu vasta monen vaiheen ja yrityksen jälkeen – toivottavasti.

 

Matti Rekki (1)

 

 

Ota yhteys Matti Rekki 

Katso Matti Rekin verkkosivu

 

 

 

 

 Tätä studiosivua ylläpitää Helsingin Taideyhdistyksen tiedottaja 

 

 

2 vastausta artikkeliin “STUDIO

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s