Marianne Matikka… STUDIOSSA esittelemme ”taidetarinoita” jäsenistämme, aktiivisuuden malleja ja monimuotoisia taitajia. Teokset peilaa, tekijän itsensä sisäistä voimaa, energiaa, rauhaa tai tunteen. Lopullinen tunnetulkinta siirtyy kunkin katsojan omaan ”maailmaan”. Taide koetaan eri tasoilla ja eri tavoilla.  Luovuuden flow vapauttaa tämän taiteilijan aiheensa lähestymiseen ja siinä onnistumiseen. Kaikki kaunis, mielenkiintoiset yksityiskohdat, kuviot ja romanttisen lempeät väriyhdistelmät on tälle ihastuttavalle taiteilijalle kiinnostuksen kohde. Aihe, motiivi tai teema on hänen taideteoksen lähtökohtana oleva ajatus. Motiivi voi olla muotoaihe, taideteoksen hallitseva idea tai teema. Hänen maalauksen esittävyys kertoo tarinaa. Mielenkiintoinen tapa käyttää suurrealismi maustetta maalaukseen, antaa hienostuneen jännitteen tiedostamattomaan sielunelämään. Myös romanttinen häivähdys tunteita ja mielikuvitusta näkyy Annelin maalaustyylissä. Hyvät taiteen ystävät olkaa hyvä

ANNELI SORAMÄKI

AS juureton

 

”Maalausprosessini lähti liikkeelle aikanaan valokuvauksen kautta. Valokuvaamani aiheet saivat minut tuottamaan kuvan kankaalle aluksi akryylivärejä käyttäen ja valokuva lähti elämään omaa uutta maailmaansa. Aloitin maalaamiseen vasta vuonna 2016, aiemmin en ollut maalannut mitään.

 

AS lauta

Tärkeimpänä pidän maalauksen esittävyyttä. Romanttisuus ja naturalismi ovat suuntautumiseni, ehkä pienillä surrealistisilla elementeillä maustettuna. Kiinnitän huomiota valoon ja varjoihin, perspektiiviin, kerroksellisuuteen ja väreihin ja itse aiheeseen. Olen rakastunut pieniin, ehkä piilossa oleviin yksityiskohtiin ja haluan löytää juuri myös niistä kauneutta.

 

Myös renessanssin ajan historiallinen taidesuuntaus on ollut kiinnostukseni kohde. Opinto- ja valokuvausmatkat Italiassa ovat viitoittanet tietä taiteelleni. Galleria Mondo Helsingissä oli keskittynyt teoksieni esittelyyn niin yksityisnäyttelyissä kuin ryhmänäyttelyissäkin. Vuonna 2018 uusia maalauksiani on ollut esillä Galleria Mondossa sekä Galleria 4-kuudessa Helsingin Taideyhdistys ry:n yhteisnäyttelyssä. Seuraava yhteisnäyttelyni on toukokuussa 2019 Craft Cornerissa Helsingissä ja yksityisnäyttelyni on synnyinkaupungissani Haminassa elokuussa 2019.”

 

AS La_boca

AS isokaakeliuuni
Kurkista tästä Anneli Soramäen verkkosivulle

 

Tätä studiosivua ylläpitää Helsingin Taideyhdistyksen tiedottaja 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s