havaintoja

Kiitos Liisi Myllykangas että toteutit ainutlaatuisen tilaisuuden HTY jäsenille tutustua monotypia tekniikkaan taidokkaassa ohjauksessasi.

Jos on rohkeutta ja vaistonvaraista pioneerienergiaa osaamisen lisäksi, huomaa viestinnässä jopa mahdollisuuden mahdollistamisen. Jos on avoin havainnoille, saattaa kohdata jossain visuaalisen maailman ohikiitävässä hetkessä, sen tunteen, joka ohjaa kuvakielen lukemisen ymmärtämiseen.

mehiläisvahamaalaus tekniikka

Helsingin Taideyhdistyksen jäsenistössä löytyy monen taidegenren asiantuntijoita, ohjaajia ja perehdyttäjiä. Esittelyvuorossa on jäsentaiteilija Sari-Aino Tolonen. Hän on mehiläisvahamaalauksen tykätty ja kehuttu osaaja joka perehdyttää kollegoita omassa työhuoneessa Kaapelitehtaalla. Jos haluat perehdytystä tai lisätietoa tekniikasta ota yhteys Sari-Ainoon +358 504080991 sariaino.tolonen@gmail.com

NÄYTTELYTILAN HALLINTA JA SOMMITTELU

Tilankäyttö suunnittelua. Rajoitukset huomioiden, jokainen teos saa parhaan mahdollisen esilletulon ja näyttelyvieraat ohjataan kulkemaan ”sisustetussa” tilassa luontevasti. Vertaa tilahallintaa sommitteluun, jokainen näyttely on ”ripustajan” taidenäyttö tilan hallinnasta… tutustu alla oleviin havanne- ja tilanne kuvauksiin.

… teoksen katsojalla on, taiteilijan lisäksi, oikeus lisätä tarkentavia attribuutteja näkemälleen. Taiteilija antaa teokselle mielessään yhden merkityksen, katsoja toisen. Kumpikin on oikeassa, vaikka merkitykset eivät kohtaisikaan. Teos syntyy aina elämän osana, sekä taiteilijan, että katsojan kokema… Sallinette että julkaisen oman tämän hetken suosikkini taidesektorilta. Olen ihastunut teoksiin, jossa vallitsee eräänlainen viattomuuden ja rajuuden jännite. Suosikki veistoksissani yhdistyy mangaa ja länsimainen kuvataiteen traditiota. Näitä tekee Kim Simonsson joka on suomalainen kuvataiteilija. Hän on valmistunut taiteen maisteriksi Taideteollisesta korkeakoulusta vuonna 2000. Hänet valittiin vuoden nuoreksi taiteilijaksi vuonna 2004. Vuonna 2009 hän sai Pro Arte -palkinnon tunnustuksena teknisestä osaamisesta ja omaperäisestä ilmaisusta. …

ALEVALA KUVATAIDEKILPAILUN 2022 VOITTAJAKSI VALIKOITUI numerolla 17 kilpaillut Tuula Pellikaisen teos ”Väinämöisen ja Ainon kosiomatka” Teoksen koko 60x80cm Vedic art tekniikalla tuotettu. Voittaja Tuula Pellikainen lahjoitti teoksen Kalevalaisten Naisten Liitto ry lle. Joten teos on juurevien ja perinteitä rakastavien naisten kulttuurijärjestön omistuksessa. Kilpailu, näyttely ja valinta tuotettiin verkkoon ja siihen osallistui 34 Helsingin Taideyhdistyksen jäsentaiteilijaa. Valitsijana toimi Helsingin Kalevalaiset Naiset liiton PJ Aila Nieminen. Voittaja sai HTY lahjakorttina KALEVALA KORU palkinnon.